Dags att packa väskan igen

Anna och jag åkte hem i måndags, och Malla blev som sagt ensam kvar. Vid lunchtid idag återvänder vi till Oslo med väskorna fyllda med nästan enbart mat, men innan dess kelar jag med katten, pumpar denna låten Swedish House Mafia – One (Radio Edit) och schteker. Solen skiner!


/F



Tre små korta:

  1. Nervös
  2. Strandsugen
  3. "Fokuserad"
Förresten, alla ni som läser? Vore riktigt niiiice att veta vilka ni är. Släng iväg en kommentar eller två så blir vi alla i Oslofamiljen lyckliga :)

Resultat?

Intervju imorgon kl 10.30. Gott!
/Malla

Ensamhet är silver, gemensamhet är guld!

Vaknar upp ensam, hör grannen Mads fruktansvärda konsert och söker hundratals jobb. Idag är det action som gäller och finns inte vännerna hos en får man försöka utvinna silver i sig själv, så mycket som möjligt!
Smell ya later!
/Malla

Söndag

Har haft en sjukt bra dag. Kanelbullar, sol och glass på aker brygge.
Imorgon åker jag och Anna hem till Svea rike och Malla får klara sig ensam ett par dagar. Vi kommer sakna henne och hon kommer sakna oss. Jag har världens bästa kompisar!!!
/F

Kanelbullar på Torggata (Tack Gustav, dom var jättegoda)
Bild från i torsdags när vi var lediga och lata
Malla = sk8ergrl
Hej
Malla har nya solisar

En midsommarnattsdröm

Midsommar var härlig, men annorlunda. Jobb på midsommarafton samt midsommardagens morgon gjorde att festen blev framflyttad. Men oss går det ingen nöd på.

Tänk vad lite färg kan göra..


Summertiiiiime...

Nu blir det midsommarfirande av alla slag. En Fannsan, Malla och Annoja ute i parken kan inte bli annat än fantastiskt. Sill, potäter och jordgubbar hör till!

KRAMP

Lika jobbigt varje gång man vaknar upp med kramp i vaden (eller någon annanstans med för den delen). Jag fick bita mig i tungan för att inte skrika rakt ut i morse. Underbar start på min lediga dag! Vi ber allra ödmjukast om ursäkt för att vi varit usla på att blogga den senaste veckan. Hur mår ni förresten? Här kommer lite bilder som plåster på såren.
/Fanny
Vi städade, det tyckte Anna var kul
Delicious!
Bok på balkongen
Öl och helt okej billigt vin på Aker Brygge
Mallaballa fri som en fågel!
Hej hej insvepta i filtarHej hej insvepta i filtar

Nu börjar allvaret

Idag har vi stekt vid havet. Jag ser ut ungefär som en polkagris. Ikväll har vi tittat på loja och underhållande bilder och Malla är i bakartagen igen.

Imon åker den orangea pikétröjan på för mig och Fannsan. Klockan 9.00 ska vi nämligen infinna oss bland bananerna. Det blir spännande att börja nytt jobb och skönt att få sitt sommarschema.

Nu blir det Favorit i Repris - Mallabollar.

Natti
/ Den enbenta

Världens bästa dag


Finner egentligen inga ord för denna fantastiska dagen. Världens bästa vänner och världens bästa väder! Jag kunde haft det sämre.
Fanny

Redd Barna har Summerparty..

.. på segelbåt!
Ordningen på bilderna kanske inte spelar någon roll. Vi börjar bakifrån!
Nu blir det götte på Baker Hansen och sedan ut i sola för att fira SNIGELFANNSAN! / Malla

Just nu på Ole Vig

Äntligen får sessan sin Daniel! Vi firar bröllopet med pompa och ståt! Nu blire skumpa.

Big deal

Jag har blivit säljgalen
/ Peter Fransson

Det är dags för fredagsmuuuuuuuuuuuuus

Det regnar, men jag har det bra ändå för jag väntar på Mallas eminenta negerbollar! Ville bara säga det.
Fanny

Nu kan du vara säker på att vykorten kommer rätt mamma

Vi hade ingen tejp...

Underbara torsdag

Efter 8 dagar och x antal intervjuer så har vi nu jobb allihopa. Mallaballa knegar fortfarande på med Redd Barna och på tisdag börjar jag och Anna jobba på Smarta klubben aka Smart Club! Om det blir på frukt eller växt-avdelningen vet vi inte riktigt, men det kommer nog bli awesome hur som helst.
Idag tog vi bussen ut till Bygdøy, det var hur fint som helst där!
Nu ska jag äta jordgubbar på balkongen.
Fanny

The sun is shining, the weather is sweet yeah

Här kommer lite meningslösa bilder för att berätta att vi lever. Malin jobbar, jag drar på intervju och Anna har sovmorgon.
Nu måste jag springa till bussen!


Nu kanske det går utför..

... och jag får ingen lön.. hjälp!
Nä, men "skämt å sido" så har jag inte lyckats värva en enda medlem idag. Vad saknas? Engagemanget, energin och kunskapen finns ju där. Imorgon tar jag nya tag och sätter rekord. Herregud, inte kan det vara så svårt att värva medlemmar till Redd Barna. Jag har ju lyckats så bra förr!
Medans Anna bränner lägenheten så samlar jag stöttespiller!
Tjipp och godnatt!
/Malla

På en vecka har jag:


1. nästan lyckats bränna upp hela lägenheten.

....eller ja, det kanske räckte så? det roligaste var ju att det var hyresvärden som upptäckte att något visst hade kokat i lite för många timmar. han var inte glad.


/Smygpyromanen

Sommaren är här (Kom igen, kom igen! Ingen streess!)


Ja då har äntligen sommaren kommit även till Oslo, så idag har man kunnat steka lite på balkongen dårå. Det är fint, det. Imorgon hoppas vi på besked om jobb så vi kan fortsätta det bräschiga livet veckan ut med vetskapen om att börja tjäna pengar på exempelvis måndag.

Idag har vi fått en ny granne.

Nu väntar vi på lille Jörn som ska ta oss till IKEA. Vi har skrivit en lång önskelista och hoppas på att solen gett honom lite glatt humör så vi kan shoppa loss för hans pengar.



Tja tja
/Anna

Vi kan väl kalla det ett bildregn...


Måndag

Jag är nervös.
/F

HEJ DET ÄR JAG SOM ÄR FANNY



Inflyttningsfest på Ole Vigs gate


Lediga lördag


Livet i Oslo började hektiskt med att förbereda sig och hitta till olika intervjuer. Det började dåligt för både Fanny och mig med var sin hård och lustig intervju. Dom följande intervjuerna har som tur var flytit på lite bättre. Hur bra vet vi inte riktigt än, men om några dagar så! Det vi hoppas mest på är väl brevbärarjobb för Fannsan och klädbutiksjobb för mig. Än så länge är det ju bara Malla som drar in pengar till familjen, så det vore gött att kunna bidra lite. Men det är som allt annat, det löser sig!

Idag har vi mest lekt hemmafruar - tagit sovmorgon, handlat och bakat. Om ett par timmar kan vi nog vänta oss att vår kära Malen kommer hem. Cajsa och Sandra som bor här sen tidigare har inte heller hunnit ha inflyttningsfest, så ikväll blir det av.

Oslo är en flott och koselig stad. Perfekt storlek och inte så stressig. Det gillar vi!

/Anna

Hittills idag..


Kära någon..

Slutkörd, det är vad jag är just nu. Som Fanny tidigare skrivit har man ju helt enkelt blivit en "hard working woman". Första dagen = utbildning ca 4h, Andra dagen = 13h hårt arbete och idag = 10h. Säljjobb kan vara slitsamt må jag säga. Men jag hoppas på fina pengar i alla fall och än så länge klarar jag det fint!
Olso är kjempegreat!
/Malla

tillägnat alla som saknar fantastiska Malen!


Att bikinisesong er her spelar ingen rolle, det er betre med kanelbolle...

härlig princip som vi numera lever efter..eller inte. Vi har hittills ätit otroligt hälsosamt och våra kroppar är ömma av träningsvärk. Känner oss så jäkla tighta.
Vi "glömde" (rättare sagt jag glömde, fick inte plats i väskan med) strykjärn och då i princip alla våra kläder inte gått att använda pga total skrynklighet så hittade jag och Anna idag ett strykjärn via sajten www.finn.no (mamma, det är fantastiskt det här med world wide web!) plus en massa massa mer saker som vi behövde..allt det här för 400 nok. Det bästa av allt är att vi inte behöver betala det här själva, för det gör vår käre hyresvärd farbror Melker. Att ta hem lådan med alla saker var inte det lättaste. Den var hur tung och otymplig som helst men vi klarade nästan hela vägen, fast i trappan upp till lägenheten så gick den sönder, men allt klarade sig. Vi hade kul på färden! Kändes som att vi bar runt på massa stöldgods...Lägger upp lite random bilder från de senaste dagarna i vår nya hemstad, förhoppningsvis kommer det fler sen...
Kom på nu att stackars Malen inte finns med på en enda bild, men det är bara för att hon är en hard working woman ;-)
/F

lite uppdatering från storstan...

Klockan är 07:50. Malen är på jobbet sen en timme tillbaka. Anna Jansson torkar håret och jag är nervös. Det sistnämnda stämmer nog ganska bra in på oss allihopa.
Natten har varit god i våra 75 cm breda sängar. Skämt å sido, lägenheten är helt outstanding och vi har fått bästa rummet med bästa förvaringen och bästa utsikten.
Vi återkommer med mer info...nu blir det grötfrukost!
/F

EN (1) DAG KVAR!

Imorgon åker vi och det är helt sjukt. Det är svårt att fatta att imorgon vid denna tiden börjar vi alla närma oss Oslo och sommaren där som kommer bli helt underbar! Komiskt att vi alla åker olika tåg/buss. Men vi hinner nog få tid att umgås skulle jag tro. ;)

Det blir spännande att se hur livet kommer se ut om sisådär 1-2 veckor när vi alla förhoppningsvis har kommit in i våra nya jobb och har en helt ny stad att upptäcka. Det kan ju inte bli annat än kjempegreit med sådana härliga sambos!

Idag har jag börjat packa och det var ju inte en dag för sent. Vad göra när bussafan tar bort rätten till obegränsat med bagage?


Jo, man vakuumförpackar. Här ser ni täcke, kudde, handdukar, lakan och 7 tjocktröjor. Inget dåligt tips hon kom med, Fanny Dahl!

Det kommer bli svårt att sova inatt känner jag. Nu blire lite kvalitetstid med systra mi innan det är dags att packa vidare.

Puss på er!
/Anna

RSS 2.0