Hejdå

Min dator har kraschat, och kommer inte bli åtgældad førræn nær jag kommer till Sverige. Så nu blir det tyst hær på bloggy ett tag. Saknar er. Ælskar er. Ja, jag ær blødig idag.

Just nu på Huitfeldtsgate

"Har du fisit Malin?"
"Nej, det har jag inte..men lukta här. Nu har jag kliat mig mellan benen."

blev så sugen på pip*negerboll*pip*

Fick den här av söster öster precis, SÅ värd hahah.

snartsnartsnart

Om 24 timmar (dvs om SJ håller tiderna) så är vi återigen samlade, Oslofamilen. Världens bästa Anna och Malin kommer alltså hit. Utan dem hade den här bloggen aldrig funnits och utan dem hade jag nog faktiskt aldrig bott här. Det var ju med dem allt började.
Vi hade en helt fantastisk sommar tillsammans, men 17 augusti lämnade de mig för studier hemma i Sverige. Dom fattas mig såklart, men när det känns deppigt brukar jag tänka på alla fina minnen vi har tillsammans. Ni är oslagbara!

Faktum är att det enligt min mening inte finns en enda vettig bild på oss tre tillsammans. Det får det bli ändring på i helgen!
Härrå, hörs om ett par dagar!

Dags att gå i ide?

Klockan är 21:21 och jag ska snart gå och lägga mig. Jag är inte skapt för denna årstiden. Jag överdriver inte när jag säger att jag är KONSTANT trött. Jag vill inte klaga, vi människor är ju jävligt bra på det. Att klaga. Vi klagar ju på än det ena, än det andra, men ja. Jag mår inte riktigt bra av det här.
Idag fick jag och min kollega ordentligt med beröm av en förälder, han var så imponerad över att vi tar hand om åtta knoddar helt ensamma dagarna i ända. Jorå så atteh. Tack, det är påfrestande. Absolut. Jag börjar bli sliten men försöker att inte känna efter för mycket och jag börjar faktiskt förstå varifrån småbarnföräldrars trötthet kommer. Barn är påfrestande, men ack så underbara ibland.
Julen är nära, och jag har nog aldrig längtat så här mycket efter en jul någonsin tidigare. Det kommer bli helt fantastiskt bra!
(Det tog mig hela elva minuter att skriva det här.) Godnatt!

Ensamt.

Igår kväll begav sig jag, Sara och Andreas till Norges mest besökta turistattraktion, Holmenkollen (ni vet hoppbacken). Utsikten var magisk, men den ville definitivt inte fastna på bild...
Nu har Sara åkt hem till Sverige och jag har nästan ont i magen av saknad. Utan henne hade jag liksom inte riktigt orkat med vardagen, hon lyser upp den. Så. Mycket. Kom tillbaka snart!

Söndag = (mera) pepparkakor!



Dom gjorde det (igen)

Tack John och Ossi för sjukt bra spelning igår. Jag blir ju knäsvag. Fan så bra ni är! Kicken! Sånt här lever jag på länge länge.
Med mig hem fick jag dessutom Johns svettiga handduk, jag är sjukt nöjd.


Lyssna och njut

Yes, ikväll smäller det. Jag får värsta gåshuden redan nu.

16:37

Termometern visar minst 10 minus varje morgon nu. Min parkas räcker inte till. Är det nu man ska köpa lusekofta eller?

Förresten. Tusen stenar lättare typ.

Tisdag snart onsdag

Det gick dåligt på skatteetaten. Givetvis som alla andra gånger (okej två gånger tidigare, men tredje gången gillt liksom) så råkade jag ut för en riktigt bitter dam i sina sämsta år. Jag förklarade att jag ville ansöka om ett nytt skattekort för 2011 men det gick inte att göra förrän i december. När jag upprepade mitt ärende och sa att jag redan hade ett D-nummer så ångrade hon sig, snörpte på munnen och gav mig en blankett som hon sa att jag skulle gå hem och fylla i. Väl hemma inser jag att jag kommer behöva gå tillbaka dit, för på blanketten står det att man måste uppvisa blanketten tillsammans med pass. JAG ORKAR INTE MER. Jag har inte en enda ledig dag förrän vid jul och då är det för sent.
Ni ska bara veta hur jobbigt det är att komma till ett land och inget sköts per automatik längre. I Sverige behövde jag ju aldrig tänka på sånt här. Papprena kom hemskickade i brevlådan och så var det inte mer med det. Sen blir det inte direkt lättare när folk vägrar vara hjälpsamma. Ibland vill jag bara vara fem år igen och inte behöva ta något ansvar.
Något som i alla fall glädjer mig är att jag idag har lyckats boka en hemresa till jul. Jag kommer hem 22 december och har det bästa resesällskapet i form av Sara min rara. Puss!

Goder morgenz

Hoppas att ni sovit gott, det har inte jag. Idag ska jag göra en tråkig men nödvändig sak, gå till skatteetaten här i Oslo och fixa skattekort för nästa år, MEN. Jag tänker inte folkbokföra mig. Än. Det känns som ett alltför stort steg. Jag vet ju inte om jag kommer flytta till Sverige igen typ i vår!? Jobbigt att tänka på framtiden.
Igår testade jag för övrigt dancestep på Sats. Alltså, HAHA. Man skulle använda inte bara en, utan TRE stepbrädor. Efter 15 minuter gick jag. Det blev 50 minuter på ett jävla löpband istället, och det känns fint i kroppen idag vill jag lova.
Ha en fin dag kompisar!

Lördag och söndag i svartvitt förutom pizzan för den blev så sjukt god

Igår hade vi det så koseligt hela söndagen. Sara bakade pepparkakor till oss och jag spelade julmusik. Det skall börjas i tid mina vänner. Nu är det jul i vårt hus, det må jag säga.
Vi avslutade dagen med en hemlagad pizza alá Sabba och Fannsan. Namnam.

pålördagpålördagpålördag


Grattis pappsen!



Nu gör vi den här kvällen


Pepppppp


Frulle osv

Efter 55 minuter spinning kan min frukost se ut såhär:
Nu har jag duschat och klätt på mig mitt underställ. Ligger i fosterställning i soffan och ser på Vem vet mest, mer spännande än så blir det inte just nu.
Och ja, igår..vi fick inte tag i några biljetter till Håkans spelning. "Nu kan vi köpa godis för fem hundra kronor istället" sa jag till Sara.

Brevvän sökes!

Jag fick brev idag, med saffran som innehåll. Tack Hulda! Nu ska det bakas lussebullar! Jag älskar att få brev. Någon som vill bli min brevvän?
För övrigt så önskar jag mig en ny vetesäck av tomten. Min brann upp i mikron i förrgår. Hemskt.

Perfektion

Nu kommer uppföljaren av Acne Track Shoe. I'm in love. Måste ha (fast i svart).

morotssoppan.

Igår gjorde jag morotssoppa. Den är hur god som helst och dessutom lätt som en plätt att laga.
Det här behöver du:
- Morötter
- Potatis
- Gullök
- Matlagningsgrädde
- Mjölk
- Grönsaksbuljong
Börja med att koka upp vatten och tillsätt buljongtärningarna. En tärning per halvliter ska det vara. Skala och hacka löken och fräs den i ett par minuter. Skala och skär morötterna och potatisen i tärningar och lägg allt i det kokande vattnet. Låt koka sisådär 20 minuter, eller tills grönsakerna och potatisen blivit mjuka helt enkelt.
Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk.
Krydda! Denna gången använde jag förutom salt och svartpeppar även oregano och franska örter. Namnam.
Mixa soppan slät!
Klart!

Idag har jag hemlängtan. Måndagar är liksom alltid värst.


Söndag (kanske världens mest deprimerande rubrik?) och detta blir ett inlägg utan bilder

Helgen har bestått av att träna, äta och sova. Jag trivs! Jag älskar Huitfeldts gate och är så glad och lycklig över att jag får bo här. Igår gjorde Sara fajitas till mig och sen åt vi popcorn och pepparkakor (för femtioelfte gången denna veckan), och drack varm choklad. Sen bjöd Siri på brownies och självklart kunde jag inte tacka nej till detta. Somnade mätt och belåten och träningen satt där den skulle idag. Kan även medge att jag kände i hela min kropp att jag spinnade igår. Aj mina ljumskar!
Nu ska jag hoppa in i duschen för ikväll blir det födelsedagsmiddag för Saras vän. Hoppas ni har en fin söndag!
(Nu är det knappt sju veckor kvar till jul. Älskart!)

ÄCKELVARNING!!!

Bakar mitt favoritbröd, äter en apelsin och njuter av livet, när jag plötsligt ser hur någon har slängt ut en platspåse FYLLD med spya/kräk, you name it, på innegården. Vad är det för fel på människor?


Mornin'

Nu drar jag på 55 min spinning. Har man köpt det dyraste träningskortet man någonsin haft i sin ägo får man bannemej ligga i. Höhö.


Stress

Ska snart springa iväg och lira fiol för Elizabeta men hinner i alla fall slänga upp lite bilder från igår kväll när vi var på DUGG. Jag fick backslick med lockig nacke, haha. Minst sagt annorlunda. Men. Jag tror jag gillar det.
Under tiden som vi blev stylade bjussades det på mousserande. Trist att man skulle hem och lägga sig direkt efteråt bara.
'

Voilá!

Bättre såhär?



I dream my days away

Inatt drömde jag att jag fått mitt drömjobb i en acnebutik. Fan vilken fin dröm det var! Jag drömmer vidare.
Igår provlåg jag lite sängar på IKEA, tjoho. Nästa vecka kommer den fina sängen hem till mig. Ska bli gött att slippa luftmadrassen. Med mig hem från IKEA fick jag hur som helst 4 kg pepparkaksdeg och en fin frukostskål. Se bara!
Nu ska jag svida om för jag och Siri ska bort till vår kära roomie Sara på stylingkväll. Sara jobbar typ på Oslos hippaste salong. Yeahyeahs!

Simpel soppa, typ

Har varit hemma från jobbet idag, sjuk IGEN (!!!) Har kurerat mig med vitlök, ingefära, grönt te och apelsin. Kom igen nu kroppen,  nu kör vi! Jag är uttråkad, skulle aldrig klara av att vara arbetslös. Så. Ikväll gjorde jag soppa. Sara fick bli kryddmaster eftersom att mina smaklökar inte är riktigt vid sina sinnes fulla bruk. Den blev god och alla borde testa den! En klick matyoghurt på toppen och du är hemma!
Här har ni receptet: (jag höftar alltid lite, så allting är ca.)
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt krossade tomater
Tomatpuré
Morötter
Salt och svartpeppar (sen är ju oregano och franska örter ganska gott också)
Koka upp vattnet med buljongtärningarna, skala och hacka morötterna, lägg ner dem i vattnet. Häll i linserna och låt koka i ca 15 min.
Skala och hacka löken och bryn den i en stekpanna. Lägg i löken i vattnet och tillsätt även de krossade tomaterna, tomatpurén, vitlöken, och for god's sake, GLÖM INTE ATT KRYDDA! Voilá!

RSS 2.0